29 maart 2017

  SpaceX lanceert een eerder gebruikte raket

  Geschreven door
  Falcon Raket Falcon Raket

  HAWTHORNE - SpaceX gaat een raket lanceren die ze al eerder met succes de ruimte in hadden gelanceert. Het lanceren van hergebruikte raketten is voor Elon Musk, oprichter van SpaceX, een droom die voor een revolutie in de ruimtevaart kan zorgen.

  Hergebruikte raketten van SpaceX

  SpaceX is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van raketten die satellieten en later ook mensen de ruimte in kunnen schieten. In een later stadium wil SpaceX ook mensen vervoeren tussen planeet Aarde en planeet Mars. Een van de speerpunten van SpaceX is het hergebruiken van SpaceX raketten; Falcon Rockets. Door het hergebruiken van de raketten kunnen de kosten voor het lanceren veel lager worden dan nu het geval is.

  Falcon Rockets

  Met de hergebruikte Falcon Rocket probeert Elon Musk, CEO van SpaceX, morgen wereldgeschiedenis te schrijven. De raketten van SpaceX kunnen worden hergebruikt omdat ze met een speciale techniek weer terugkeren naar de Aarde. Hier landt het onderste gedeelte van de raket, de booster, op een speciale landingsplek om vervolgens weer opnieuw gebruikt te kunnen worden door het bedrijf. Het duurt ongeveer vier maanden om de teruggekeerde raketten weer gebruiksklaar te maken. Elon Musk vindt dit echter veel te lang duren en wil de raketten op den duur na één dag weer gebruiksklaar hebben.

  Voor de tweede keer

  De raket die morgen wordt gelanceerd vloog in april 2016 de ruimte in om een Dragon capsule af te leveren bij de International Space Station (ISS). Een Dragon capsule is een speciale, door SpaceX ontwikkelende capusle die zowel cargo als mensen kan vervoeren naar plekken in de ruimte en op den duur zelfs naar planeet Mars.

  SpaceX groeit hard

  Het bedrijf groeit snel. Binnen korte tijd heeft het bedrijf zich geprofileerd als een vooruitstrevend bedrijf met een heldere visie. Het wil op den duur mensen naar planeet Mars brengen. Om dit te kunnen verwezenlijken wil Elon Musk de kosten voor het lanceren van raketten zo laag mogelijk houden. Het gebruik van hergebruikte raketten is hier een essentieel onderdeel van.

  Falcon Heavy

  De Falcon Heavy is een cruciaal onderdeel van Elon Musk's plan om mensen naar Mars te vervoeren. Falcon Heavy is een raket die bestaat uit meerdere Falcon Rockets aan elkaar gekoppeld. Op die manier krijg je één grote booster die veel meer gewicht de ruimte in kan duwen. Volgens SpaceX zal de de Falcon Heavy in 2017 voor het eerst in gebruik worden genomen.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning