Opmerkelijk

  Vliegkoning | opmerkelijk nieuws over commerciële- en niet commerciële luchtvaart.

  maandag, 03 april 2017 11:30

  Nieuwe raket van Blue Origin genaamd New Glenn

  Geschreven door

  KENT WASHINGTON - De nieuwe draagraket van Blue Origin heeft de naam New Glenn. De nieuwe raket moet het opnemen tegen de raketten van concurrent SpaceX. Net als de raketten van SpaceX moet New Glenn een draagraket worden die weer terug kan keren naar de Aarde om vervolgens weer opnieuw te kunnen worden gebruikt. De eerste lancering van New Glenn moet plaatsvinden in het jaar 2019.

  woensdag, 29 maart 2017 11:18

  SpaceX lanceert een eerder gebruikte raket

  Geschreven door

  HAWTHORNE - SpaceX gaat een raket lanceren die ze al eerder met succes de ruimte in hadden gelanceert. Het lanceren van hergebruikte raketten is voor Elon Musk, oprichter van SpaceX, een droom die voor een revolutie in de ruimtevaart kan zorgen.

  maandag, 27 maart 2017 22:26

  Boom Supersonic heeft genoeg geld voor een prototype

  Geschreven door

  De Boom Supersonic ''concorde'' komt een stukje dichterbij nu het bedrijf genoeg geld heeft binnengehaald om een prototype te bouwen. Het supersonische passagiersvliegtuig moet passagiers binnen no-time vervoeren, net als de Concorde dat destijds kon doen.

  zaterdag, 11 maart 2017 15:50

  Kan een bliksemschicht inslaan op een vliegtuig?

  Geschreven door

  Wat gebeurt er met een vliegtuig als het wordt geraakt door een bliksemschicht? Als het onweert moeten vliegtuigen ook de lucht in, maar is dat eigenlijk wel veilig en wat gebeurt er als een vliegtuig in de lucht door een bliksemschicht wordt geraakt?

  zaterdag, 11 maart 2017 13:23

  Wat gebeurt er met afgedankte vliegtuigen?

  Geschreven door

  Wat gebeurt er met oude en afgedankte vliegtuigen? Wanneer een vliegtuig een bepaalde leeftijd heeft bereikt en niet meer economisch is te verantwoorden wordt het door luchtvaartmaatschappijen uit de lucht gehaald. Waar gaan de oude toestellen vervolgens naartoe? Worden ze hergebruikt of verdwijnen ze bij het schroot?

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning