27 maart 2017

  Gezichten scannen om het boardingproces te versnellen

  Geschreven door
  Gezichten scannen tijdens boarden Gezichten scannen tijdens boarden

  LONDEN - British Airways gaat meer gates klaarmaken met gezichtscantechnologie om het boardingproces te versnellen. Met behulp van de technologie kunnen passagiers sneller boarden en worden de rijen korter. De technologie scant het gezicht van de passagier en koppelt de biometrische gegevens aan de data van het paspoort. Uiteindelijk moeten minimaal 33 gates met deze technologie worden uitgevoerd.

  British Airways gebruikt gezichtscantechnologie

  In Terminal 5 van Heathrow wordt al gebruik gemaakt van de zogenaamde biometrische technologie om gezichten te scannen bij het boarden. Passagiers moeten in een camera kijken, waardoor het gezicht kan worden vastgelegd in een database. Deze nieuwe manier van boarden levert veel tijdwinst op waardoor lange wachtrijen minder zullen worden. British Airways wil deze technologie uiteindelijk inzetten op meerdere gates, eerst op de nationale vluchten, uiteindelijk naar internationale lijndiensten.

  Weinig kans op fouten

  Het oplsaan van biometrische gegevens van passagiers is een gevoelig onderwerp. Toch lijkt het systeem beter te werken dan de conventionele manier van boarden. Het systeem is zo ontworpen dat kans op fouten minimaal is. Uiteindelijk wil British Airways minimaal 33 gates voorzien van de gezichtscantechnologie.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning