Rubrieken

  Vliegkoning | luchtvaartnieuws onderverdeeld in rubrieken.

  dinsdag, 04 april 2017 11:59

  Wegdromen op het Spaanse eiland Lanzarote

  Geschreven door

  Het Spaanse eiland Lanzarote is onderdeel van de Canarische eilanden gelegen op ongeveer vier uur vliegen van Amsterdam. Lanzarote is het meest oostelijk gelegen eiland en is bekend om de vele vulkanen, prachtige stranden en maanachtig landschap. Voor liefhebbers van ruig natuur, design en turquoise stranden is Lanzarote de perfecte bestemming.

  maandag, 03 april 2017 11:30

  Nieuwe raket van Blue Origin genaamd New Glenn

  Geschreven door

  KENT WASHINGTON - De nieuwe draagraket van Blue Origin heeft de naam New Glenn. De nieuwe raket moet het opnemen tegen de raketten van concurrent SpaceX. Net als de raketten van SpaceX moet New Glenn een draagraket worden die weer terug kan keren naar de Aarde om vervolgens weer opnieuw te kunnen worden gebruikt. De eerste lancering van New Glenn moet plaatsvinden in het jaar 2019.

  woensdag, 29 maart 2017 11:18

  SpaceX lanceert een eerder gebruikte raket

  Geschreven door

  HAWTHORNE - SpaceX gaat een raket lanceren die ze al eerder met succes de ruimte in hadden gelanceert. Het lanceren van hergebruikte raketten is voor Elon Musk, oprichter van SpaceX, een droom die voor een revolutie in de ruimtevaart kan zorgen.

  maandag, 27 maart 2017 22:26

  Boom Supersonic heeft genoeg geld voor een prototype

  Geschreven door

  De Boom Supersonic ''concorde'' komt een stukje dichterbij nu het bedrijf genoeg geld heeft binnengehaald om een prototype te bouwen. Het supersonische passagiersvliegtuig moet passagiers binnen no-time vervoeren, net als de Concorde dat destijds kon doen.

  maandag, 27 maart 2017 11:31

  Gezichten scannen om het boardingproces te versnellen

  Geschreven door

  LONDEN - British Airways gaat meer gates klaarmaken met gezichtscantechnologie om het boardingproces te versnellen. Met behulp van de technologie kunnen passagiers sneller boarden en worden de rijen korter. De technologie scant het gezicht van de passagier en koppelt de biometrische gegevens aan de data van het paspoort. Uiteindelijk moeten minimaal 33 gates met deze technologie worden uitgevoerd.

  zaterdag, 18 maart 2017 11:27

  Hoe werkt een transfervlucht?

  Geschreven door

  Wie een transfervlucht heeft geboekt, heeft bijna altijd te maken met het overstappen op een ander vliegtuig op een internationaal vliegveld. Veel mensen boeken tegenwoordig een transfervlucht omdat de tickets veelal goedkoper zijn of omdat het simpel weg gewoon niet anders kan. Hoe werkt een transfervlucht en waar moet je rekening mee houden. Wordt bijvoorbeeld je koffer wel doorgelabeld en hoe zit het met het uitprinten van vliegtickets?

  RIJSWIJK - Reisorganisatie TUI vergroot het aanbod aan verre vakanties en laat reizigers verre reizen boeken naar onder andere Curaçao, Bonaire, Kaapverdië, Gambia en Aruba. TUI gaat door meer belangstelling in het aankomend winterseizoen vaker vliegen naar verre vakantiebestemmingen.

  maandag, 13 maart 2017 22:31

  Wat is het economy class syndroom?

  Geschreven door

  Veel mensen hebben er wel eens iets over gehoord, maar weten niet precies wat het is. Het economy class syndroom is een aanduiding voor mensen die lange vluchten maken in een krappe ruimte en daardoor een longembolie of vliegtuigtrombose kunnen oplopen doordat er te weinig wordt bewogen.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning