22 maart 2017

  Vliegtuigen vliegen straks laag over Noord-Nederland

  Geschreven door

  LELYSTAD - Als het nieuwe vliegveld van Lelystad in gebruik is zullen vliegtuigen minder hoog gaan vliegen dan nu het geval is in het noorden van Nederland. De vliegtuigen zullen waarschijnlijk op een hoogte van 1500 tot 1800 meter boven delen van de provincies Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen gaan vliegen.

  Minder hoog vliegen boven Noord-Nederland

  Met de opening van Lelystad Airport in het vizier moet er ook steeds meer geregeld worden. Vliegtuigen die naar Lelystad Airport, onderdeel van Schiphol Group, vliegen mogen niet op een bepaalde hoogte komen. Het gaat in dit geval om de hoogte waar vliegtuigen op vliegen die op Schiphol landen. De vliegtuigen mogen elkaar niet in de ''weg'' zitten. Om dit te voorkomen moeten vliegtuigen die zullen gaan landen op Lelystad Airport, veelal Boeing 737's, vliegen op een lagere hoogte. De vliegtuigen die gaan landen op Lelystad Airport zullen komen aanvliegen via de noorderlijke provincies van Nederland.

  Lelystad Airport

  Het vliegveld van Lelystad moet een deel van de vluchten van Schiphol gaan opvangen. Schiphol groeit extreem snel en moet een deel van de vluchten daarom verplaatsen naar een ander deel van Nederland. De uitgekozen locatie is Lelystad geworden. Vanaf dit vliegveld zullen met name de kleinere toestellen vertrekken naar zonnige bestemmingen. Het gaat in de meeste gevallen om vliegtuigen van het type Boeing 737. Deze vliegtuigen zijn met name bedoeld voor de short haul vluchten, bestemmingen die met name in Europa liggen. Lelystad Airport zal in het begin ongeveer 5000 vliegbewegingen per jaar veroorzaken. Op termijn, ongeveer 20 jaar, zal het vliegveld uitgroeien naar 45.000 vliegbewegingen.

  Hinder

  Omwonenden vrezen nu al last te krijgen van het vliegveld, met name als vliegtuigen laag moet vliegen. Daarnaast vrezen milieubewegingen voor een verslechtering van de luchtkwaliteit.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning