21 maart 2017

  Record voor Nederland: 70,3 miljoen passagiers verwerkt in 2016

  Geschreven door
  Eindhoven Airport Eindhoven Airport Foto (c) inoue-hiro, via Wikimedia Commons

  DEN HAAG - Vorig jaar is er een record behaald voor de Nederlandse luchtvaart door het verwerken van meer dan 70 miljoen passagiers, dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal groeide de luchtvaartmarkt voor commerciële reizen met acht procent. Schiphol Airport is de grootste airport van Nederland, Eindhoven Airport de tweede.

  Veel meer passagiers in Nederland

  Nederland heeft in 2016 veel meer passagiers verwerkt dan in het jaar 2015, aldus de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De cijfers laten zien dat de Nederlandse luchthavens maar liefst 70,3 miljoen passagiers hebben verwerkt. Nog nooit hebben de gezamenlijke vliegvelden in Nederland zoveel passagiers weten te verwerken.

  Schiphol Airport verwerkt de meeste reizigers

  Het is voor veel mensen natuurlijk niet verwonderlijk dat Schiphol de meeste passagiers weet te trekken en te verwerken. Maar liefst 63,5 miljoen passagiers werden er in Schiphol geteld. Een ongekend aantal dat nog nooit is voorgekomen in Nederland. Door het groeien van het aantal passagiers is Schiphol een plaats gestegen in de rankings en is op dit moment de derde grootste luchthaven van Europa. Naar verwachting zal Schiphol over een aantal jaren de tweede plek overnemen van Parijs Charles de Gaulle Airport. 

  Eindhoven groeit hard

  Schiphol is niet het enige vliegveld dat hard groeit. Eindhoven Airport is eveneens een snelle groeier en is in 2016 met tien procent gegroeid en is daarmee de op één na grootste vliegveld van Nederland. Vanaf Eindhoven Airport vertrekken met name low cost carriers naar zonnige bestemmingen en naar populaire steden in Europa. Ryanair, Wizz Air en Transavia vliegen allen vanaf Eindhoven Airport. In totaal heeft Eindhoven Airport 4,8 miljoen passagiers verwerkt in 2016.

  Nederland is een internationale trekpleister

  Veel reizigers weten Nederland te vinden. Niet alleen als toeristische trekpleister, ook als plaats waar een overstap wordt gemaakt op een ander vliegtuig. Schiphol is in Europa één van de grootste hubairports waardoor er elke dag veel passagiers op het vliegveld aanwezig zijn. De meeste reizigers vanuit Nederland vertrekken naar het Verenigd Koninkrijk (10 miljoen). Op de tweede plaats staat Spanje (7,5 miljoen). De derde plaats is voor de Verenigde Staten met een totaal aantal reizigers van 5 miljoen.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning