13 maart 2017

  Advies voor reizigers naar Turkije: wees alert

  Geschreven door
  Istanboel Istanboel

  DEN HAAG - Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten om het reisadvies naar Turkije aan te scherpen. Op dit moment geldt er geen negatief reisadvies, wel wordt geadviseerd om alert te zijn in Turkije.

  Diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije

  Door de diplomatieke onrust tussen beide landen heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om het reisadvies naar Turkije aan te scherpen. Het betekent niet dat reizen naar Turkije wordt afgeraden. Wel is het belangrijk om alert te zijn en risicovolle gebieden te vermijden. Dit betekent doorgaans drukke plaatsen, drukken pleinen en plekken waar mensen samenscholen.

  Eigen verantwoordelijkheid

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben aangaande het reizen naar Turkije. Door de politieke onrust is Turkije wellicht niet het beste land om vakantie te vieren. Reizigers hebben zelf de verantwoordelijkheid om deze informatie mee te nemen bij de beslissing om wel of niet naar het land af te rezien.

  Op vakantie naar Turkije

  Reisorganisaties hebben last van de diplomatieke onrust en vrezen dat veel vakantiegangers nu en in de toekomst Turkije niet meer zien zitten als vakantieland.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning