12 maart 2017

  Groningen Airport Eelde wil een hub naar München

  Geschreven door
  Groningen Airport wil meer hubverbindingen Groningen Airport wil meer hubverbindingen

  EELDE - Groningen Airport Eelde wil meer hubverbindingen en heeft haar zinnen gezet op een verbinding met het vliegveld van het Duitse München. 

  Groningen Airport Eelde wil nog een hub

  Met de verbinding naar Kopenhagen Airport heeft Groningen een hubverbinding gekregen. Passagiers kunnen nu makkelijk reizen naar bestemmingen die via Kopenhagen lopen. Twee keer per dag vertrekt een vliegtuig van Groningen Airport naar Kopenhagen om passagiers te vervoeren naar alle delen van de wereld. Luchthavendirecteur Marco van de Kreeke is blij met de verbinding, maar wil meer. Hij heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe hubverbinding met München airport.

  Meer passagiers zijn nodig

  Het is belangrijk voor het noorden en het vliegveld om meer passagiers te trekken. Een betere verbinding met de rest van Europa en wereld betekent dat er makkelijker handel kan worden gedreven, aldus experts over de ontwikkeling van het vliegveld. De nieuwe hubverbinding naar Kopenhagen is daar een mooi voorbeeld van. Veel zakenreizigers maken gebruik van de hubverbinding om door te vliegen naar bijvoorbeeld Zweden en Noorwegen.

  Meer verbindingen betekent meer passagiers

  Met een extra hubverbinding kunnen passagiers makkelijk overstappen op een toestel van Lufthansa. München is de op een na belangrijkste hub van Lufthansa. Dit betekent dat er veel connecties mogelijk zijn voor passagiers die afreizen naar München. Passagiers die gebruik maken van de hub in Kopenhagen kunnen overstappen op een toestel van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning