09 maart 2017

  KLM ziet passagiersaantallen groeien dankzij China en Japan

  Geschreven door
  KLM KLM Foto (c) Saschaporsche, via Wikimedia Commons

  AMSTELVEEN - De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM ziet de passagiersaantallen weer groeien dankzij een herstel uit Aziatische landen. Met name China en Japan zorgen voor een stimulans in de passagiersaantallen. In februari vervoer KLM bijna 2,2 miljoen passagiers.

  Passagiersaantallen voor KLM

  Het lijkt goed te gaan met KLM. Met name klanten uit Aziatische landen weten de blauwe toestellen van KLM te vinden. Door de terroristische aanslagen in Europa bleven veel passagiers weg uit Europa. Dit had een nadelig gevolg voor luchtverkeer naar Europa, veel klanten bleven weg. Nu de rust weer enige tijd heerst durven mensen weer te reizen naar Europa waardoor luchtvaartmaatschappijen weer een groei in passagiersaantallen zien.

  Afrika en Azië

  In totaal vlogen er vorige maand (februari 2017) 2,2 miljoen passagiers met KLM, een toename van 3,5 procent ten opzichte van de maand februari van het jaar 2016. Ook de bezettingsgraad van de KLM toestellen steeg naar 86,4 procent. De groei in cijfers kwam met name door herstel uit Aziatische landen en nieuwe bestemmingen in onder andere Afrika en Azië.

  Minder vrachtverkeer

  Minder goed nieuws kwam uit de hoek van het vrachtverkeer. Hier boekte KLM minder mooie cijfers. Het vrachtverkeer van KLM daalde ten opzichte van vorig jaar met 5,6 procent.

  KLM doet het beter dan Air France

  Goed nieuws voor de Nederlandse KLM, slecht nieuws voor de France Air France. Het lijkt een terugkerend probleem waarbij ''de Nederlandse tak'' van de AF-KLM het een stuk beter doet. Air France noteerde een groei in passagiersaantallen van slechts 1,7 procent. Daarnaast daalde de capaciteit ook bij Air France waardoor er, naar verwachting, negatieve cijfers worden genoteerd.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning