17 februari 2017

  Lelystad Airport op 1 april 2019 open voor grote vliegtuigen

  Geschreven door
  Lelystad Airport Lelystad Airport Magalhães, Wikimedia Commons

  LELYSTAD - Staatssecretaris Sharon Dijksma vindt dat Lelystad Airport op 1 april 2019 geopend kan worden voor grote vliegtuigen. Ze schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Of Lelystad Airport rond die tijd daadwerkelijk zal openen voor het grote publiek is nog maar de vraag.

  Lelystad Airport 2019

  Lelystad moet de uitvalbasis worden van Schiphol. Dit betekent dat met name de low-cost carrier moeten gaan vliegen van Lelystad. Aanvankelijk stond er op de planning om Lelystad gereed te hebben op 1 april 2018, echter bleek dit een te ambitieuze datum. Lelystad ligt redelijk dicht bij Schiphol Airport. Om het luchtverkeer in goede banen te leiden rondom de twee vliegvelden is het noodzakelijk om de datum te verruimen. Volgens Dijksma moet 1 april 2019 haalbaar zijn.

  45.000 vliegbewegingen

  Het vliegveld zal eerst een aantal duizenden vliegbewegingen per jaar gaan maken, maar moet snel groeien naar 45.000 vliegbewegingen. Om dit te kunnen realiseren moet er goed gekeken worden naar de infrastructuur in de lucht. De zogenaamde snelwegen in de lucht bepalen hoe vliegtuigen landen en opstijgen. Om alles in veilige banen te begeleiden is daarom veel tijd nodig voor onderzoek.

  Vakantieluchthaven Lelystad

  Lelystad wordt geen tweede Schiphol Airport. De vluchten die van Lelystad vertrekken zullen met name naar zonnige bestemmingen in het zuiden van Europa vertrekken. Voor intercontintentale bestemmingen moeten passagiers alsnog uitwijken naar Schiphol. 

  Concurrentie voor Groningen Airport Eelde

  Het is goed nieuws voor Groningen Airport dat de ontwikkeling van Lelystad Airport vertraging heeft opgelopen. Volgens Groningen Airport heeft Lelystad Airport de potentie om een concurrent te worden voor vakantiebestemmingen. Hoe Groningen de concurrentie voor wil blijven is nog niet bekend.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning