04 april 2017

  Wizz Air zet de Airbus A321 in op Groningen Airport Eelde

  Geschreven door
  Wizz Air Airbus A320 Wizz Air Airbus A320 Foto (c) Airbus

  EELDE - Wizz Air gaat op Groningen Airport Eelde uitbreiden met de Airbus A321. Op dit moment vliegt de prijsvechter nog met de Airbus A320 die iets kleiner is dan de A321. Wizz Air vliegt vanaf Groningen Airport Eelde naar de Poolse stad Gdansk. De route doet het erg goed waardoor Wizz Air de aankomende winter meer stoelen beschikbaar wil maken voor de route tussen Groningen en Polen.

  Wizz Air doet het goed op Groningen Airport Eelde

  Het gaat goed met Wizz Air op de grootste luchthaven van Noord-Nederland. De luchtvaartmaatschappij vervoert op het Groningse vliegveld veel passagiers naar de enige bestemming van Wizz Air: de Poolse stad Gdansk. Wizz Air vliegt op dit moment nog met de Airbus A320. Dit type toestel van Airbus heeft de ruimte om in totaal 180 passagiers te vervoeren. De grotere versie van de Airbus A320, de A321 kan in totaal vijftig passagiers meer vervoeren en biedt dus ruimte voor in totaal 230 passagiers.

  Lijndienst Groningen naar Gdansk

  De lijndienst tussen Groningen en de Poolse stad Gdansk begon drie jaar geleden en doet het erg goed. Dit heeft niet alleen te maken doordat er meer toeristen beide steden weten te vinden. Veel Poolse arbeiders maken eveneens gebruik van de lijndienst. Daarnaast zijn de vliegtickets van Wizz Air op dit traject bijzonder gunstig geprijsd. Het is al mogelijk om een retour te boeken voor onder de vijftig euro.

  Twee keer per week vliegen

  Wizz Air vliegt twee keer per week tussen Groningen en Gdansk. Naast de Poolse havenstad Gdansk is het ook mogelijk om naar diverse zonnige bestemmingen te vliegen vanaf Groningen Airport Eelde. Voor intercontinentale bestemmingen is het mogelijk om gebruik te maken van de hub in Kopenhagen.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning