04 april 2017

  Meer meldingen van agressieve vliegtuigpassagiers

  Geschreven door
  Meer agressie in vliegtuigen Meer agressie in vliegtuigen

  DEN HAAG - Steeds meer luchtvaartmaatschappijen hebben te maken met agressieve passagiers tijdens vluchten, aldus een onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Wangedrag richting het cabinepersoneel werd veelal gezien in de vorm van agressief taalgebruik en het niet opvolgen van regels en aanwijzingen. Ook waren er meer incidenten geregistreerd gerelateerd aan overmatig alcoholgebruik.

  Agressief gedrag in vliegtuigen

  Uit een onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werd er in 2016 een record aantal meldingen gemaakt van wangedrag aan boord vliegtuigen. De kans dat een passagiers zich misdraagt tijdens een vlucht is groter geworden. Met name agressief taalgebruik werd veel gezien. Ook het niet opvolgen van aanwijzingen van het cabinepersoneel is een probleem dat steeds meer wordt gemeld. Veel incidenten vinden plaats op vluchten tussen Nederland en Spanje.

  Roken aan boord een vliegtuig

  Er werden in 2016 maar liefst 985 meldingen geregistreerd over ''unruly pax'', 26,5 procent meer meldingen dan in het jaar ervoor (2015). De meeste klachten gingen over agressief gedrag aan boord het vliegtuig. Ook gingen passagiers vaker roken aan boord, een handeling die ten strengste is verboden en levensgevaarlijk kan zijn.

  Vliegveiligheid

  De meeste klachten werden geregistreerd over passagiers die tussen Spanje en Nederland vliegen. In 2016 heeft ILT honderd meldingen mogen ontvangen over lijndiensten tussen de twee landen. Meldingen werden niet alleen geregistreerd op vluchten naar het zonnige Spanje, ook is er een probleem op vluchten naar onder andere Griekenland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

  Stop met schenken van alcohol op het vliegveld

  Vakbonden willen dat Schiphol stopt met het verkopen van alcohol. Op de grootste luchthaven van Nederland kunnen passagiers in alle rust genieten van alcohol voor ze met de reis gaan beginnen. Een ''aangeschoten'' passagier vergroot de kans op wangedrag in het vliegtuig en heeft een grotere kans om agressief te reageren op cabinepersoneel. Luchtvaartmaatschappijen mogen zelf bepalen of ze wel of geen alcohol schenken aan boord.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning