04 april 2017

  TUI stopt met vliegen van Eelde naar Turkije

  Geschreven door
  Umbrella Street in Antalya Umbrella Street in Antalya

  EELDE - Reisorganisatie TUI stopt tijdelijk met vliegen tussen Groningen en Turkije. De reisorganisatie heeft geconstateerd dat er geen goede fit is tussen de vraag en het aanbod van Groningen naar Turkije. Er zijn onvoldoende boekingen waardoor TUI tijdelijk de vluchten staakt. Reizigers die al een ticket hadden geboekt krijgen een alternatief aangeboden.

  TUI staakt tijdelijk vluchten naar Turkije

  Er is te weinig vraag naar vluchten richting Turkije vanuit Groningen. Om die reden gaat TUI tijdelijk de lijndienst Groningen - Turkije staken. Reizigers die al een ticket hadden geboekt krijgen een andere vlucht aangeboden (vanuit Amsterdam), een andere bestemming op een vliegtuig van Transavia of een andere bestemming vanaf Groningen Airport Eelde.

  Vraag en aanbod

  Turkije lijkt minder populair bij toeristen door de politieke onrust in het land. Reizigers kijken hierdoor naar andere landen voor een vakantie. Waarschijnlijk mede door de politieke onrust in Turkije is de vraag naar tickets richting Turkije in noord-Nederland minder populair geworden. TUI zal weer naar Turkije vliegen als de vraag groot genoeg is geworden. De maatregelen om de gehele lijndienst te staken geldt tot en met 21 juli 2017. Na die datum zal TUI waarschijnlijk weer vliegen tussen Groningen Airport Eelde en het vliegveld van Antalya.

  Groningen Airport Eelde

  Het vliegveld van Groningen verkeert al jaren in moeilijke tijden. In 2016 had Nederland als geheel nog te maken met een grote groei in vliegbewegingen, echter heeft Groningen Airport Eelde hier niet aan mee geprofiteerd. Het marktaandeel van de Groningse luchthaven daalde zelfs met aantal procenten.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning