NL nieuws

  Vliegkoning | luchtvaartnieuws over commerciële luchtvaart in Nederland.

  dinsdag, 04 april 2017 20:37

  Wizz Air zet de Airbus A321 in op Groningen Airport Eelde

  Geschreven door

  EELDE - Wizz Air gaat op Groningen Airport Eelde uitbreiden met de Airbus A321. Op dit moment vliegt de prijsvechter nog met de Airbus A320 die iets kleiner is dan de A321. Wizz Air vliegt vanaf Groningen Airport Eelde naar de Poolse stad Gdansk. De route doet het erg goed waardoor Wizz Air de aankomende winter meer stoelen beschikbaar wil maken voor de route tussen Groningen en Polen.

  dinsdag, 04 april 2017 10:23

  Meer meldingen van agressieve vliegtuigpassagiers

  Geschreven door

  DEN HAAG - Steeds meer luchtvaartmaatschappijen hebben te maken met agressieve passagiers tijdens vluchten, aldus een onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Wangedrag richting het cabinepersoneel werd veelal gezien in de vorm van agressief taalgebruik en het niet opvolgen van regels en aanwijzingen. Ook waren er meer incidenten geregistreerd gerelateerd aan overmatig alcoholgebruik.

  dinsdag, 04 april 2017 08:43

  TUI stopt met vliegen van Eelde naar Turkije

  Geschreven door

  EELDE - Reisorganisatie TUI stopt tijdelijk met vliegen tussen Groningen en Turkije. De reisorganisatie heeft geconstateerd dat er geen goede fit is tussen de vraag en het aanbod van Groningen naar Turkije. Er zijn onvoldoende boekingen waardoor TUI tijdelijk de vluchten staakt. Reizigers die al een ticket hadden geboekt krijgen een alternatief aangeboden.

  donderdag, 23 maart 2017 10:20

  Easyjet groeit erg snel op Schiphol Airport

  Geschreven door

  SCHIPHOL - Prijsvechter Easyjet groeit hard op luchthaven Schiphol en heeft de laatste jaren veel passagiers weten te trekken. Vergeleken met vijf jaar geleden is de low cost carrier bijna vijf keer zo groot geworden, mede te danken aan de activiteiten op Schiphol Airport. Easyjet is nog lang niet uitgegroeid en wil in de toekomst meer bestemmingen aanbieden via de Amsterdamse luchthaven.

  woensdag, 22 maart 2017 15:56

  Vliegtuigen vliegen straks laag over Noord-Nederland

  Geschreven door

  LELYSTAD - Als het nieuwe vliegveld van Lelystad in gebruik is zullen vliegtuigen minder hoog gaan vliegen dan nu het geval is in het noorden van Nederland. De vliegtuigen zullen waarschijnlijk op een hoogte van 1500 tot 1800 meter boven delen van de provincies Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen gaan vliegen.

  DEN HAAG - Vorig jaar is er een record behaald voor de Nederlandse luchtvaart door het verwerken van meer dan 70 miljoen passagiers, dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal groeide de luchtvaartmarkt voor commerciële reizen met acht procent. Schiphol Airport is de grootste airport van Nederland, Eindhoven Airport de tweede.

  woensdag, 15 maart 2017 12:20

  Flybe: ''meer vluchten tussen Londen en Amsterdam''

  Geschreven door

  EXETER - Flybe gaat vaker vliegen tussen Schiphol Airport en Londen. De vluchtcapaciteit wordt flink verhoogd van twee vluchten in de week naar dagelijkse vluchten. Flybe constateert dat de route erg in trek is bij zowel zakenreizigers als vakantiegangers en gaat de capaciteit daarom verhogen.

  EINDHOVEN - Ryanair start in oktober twee lijndiensten naar Oekraïnse steden. Vanaf Eindhoven Airport worden er vluchten gestart naar de steden Kiev en Lviv. De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair behoudt met meer vluchten een dominante positie op het vliegveld van Eindhoven.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning