24 maart 2017

  Winst voor luchtvaartmaatschappij EL AL

  Geschreven door
  EL AL Boeing 747 EL AL Boeing 747 Foto (c) Oren Rozen, Wikimedia Commons

  TEL AVIV - Het was een goed jaar voor luchtvaartmaatschappijen. De Israëlische luchtvaartmaatschappij El AL heeft het jaar 2016, net als vele andere, afgesloten met winst. EL AL wist een nettowinst te behalen van 81 miljoen dollar en zag het aantal passagiers groeien, ondanks de grote druk van de steeds sterker wordende concurrentie.

  Meer winst voor EL AL

  De Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL heeft het boekjaar 2016 goed afgesloten met een nettowinst van 81 miljoen dollar. Net als vele andere luchtvaartmaatschappijen heeft ook EL AL het jaar goed doorgebracht, ondanks een markt waar steeds meer concurrentie is te vinden en waar steeds minder ruimte is voor fouten. Naast een mooie nettowinst heeft EL AL ook meer passagiers weten te vervoeren, elf procent meer.

  EL AL zet in op moderniseren

  Voor de aankomende jaren wil EL AL zich met name gaan focussen op een modernere vloot. Zo komen er acht nieuwe Boeing 737-900's in dienst bij EL AL en wordt de Boeing Dreamliner in augustus door de Israëlische maatschappij gebruikt. Ook moet er meer gebruik worden gemaakt van draadloos internet aan boord. Op termijn wil EL AL dat alle vliegtuigen beschikken over Wi-Fi.

  Meer concurrentie

  Ondanks de winst is het ook voor EL AL belangrijk om scherp te blijven. De internationale luchtvaartmarkt wordt steeds drukker met nieuwe luchtvaartmaatschappijen die voor spotprijzen tickets aanbieden naar verre bestemmingen. Daarnaast bieden concurrenten en low cost carriers Wizz Air / semi low cost carrier Transavia eveneens vluchten aan naar steden in Israël, vaak met goedkopere ticketprijzen. Het goede nieuws voor EL AL is dat het land Israël steeds populairder wordt als vakantiebestemming.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning