23 maart 2017

  Winst voor luchtvaartmaatschappij Fiji Airways

  Geschreven door
  Fiji Airways A330-200 Fiji Airways A330-200 Foto (c) Airbus

  LOS ANGELES - Goed nieuws voor luchtvaartmaatschappij Fiji Airways die in 2016 een record heeft geboekt met een nettowinst van 84,5 miljoen dollar. Naast een recordwinst heeft de maatschappij ook veel meer passagiers weten te vervoeren in het jaar 2016. De maatschappij wil in het jaar 2017 uitbreiden en meer samenwerken met grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

  Recordwinst voor Fiji Airways

  Luchtvaartmaatschappij Fiji Airways heeft een zeer goed 2016 achter de rug. De maatschappij heeft een recordwinst behaald van 84,5 miljoen dollar. Het behaalde resultaat is ruim twintig procent meer dan een jaar eerder. Het resultaat werd met name geboekt door een enorme vraag uit de Amerikaanse markt. Veel passagiers kwamen dan ook uit de Verenigde Staten.

  Veel meer passagiers

  Naast een recordwinst werden er ook veel meer passagiers vervoerd. In totaal ging het om 1,4 miljoen passagiers. Door de problemen op het eiland Fiji moest de maatschappij actie ondernemen om passagiers te trekken. Zo heeft de maatschappij de tickets bijzonder laag gehouden om uiteindelijk meer reizigers te trekken. Deze stap heeft Fiji Airways ongeveer 40 miljoen dollar gekost, maar heeft uiteindelijk gezorgd voor meer passagiers en meer winst.

  Nieuwe bestemmingen

  Fiji Airways wil uitbreiden en gaat dit jaar nog een nieuwe route uitvoeren tussen Fiji en Adelaide (Australië). Tevens gaat de maatschappij intenstief samenwerken met Jet Airways en American Airlines zodat er uiteindelijk meer en makkelijker passagiers vervoerd kunnen worden naar Fiji.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning