21 maart 2017

  Amerika verbiedt elektronische apparaten in vliegtuig

  Geschreven door
  VS verbiedt laptops VS verbiedt laptops

  WASHINGTON - De Verenigde Staten verbiedt het meenemen van elektronische apparten in het vliegtuig. Het gaat echter niet om alle elektronische apparaten. Mobiele telefoons mogen nog wel worden meegenomen in de cabine van passagiersvliegtuigen. Laptops en camera's zijn wel verboden en mogen dus ook niet worden meegenomen. Het verbod geldt niet voor alle luchtvaartmaatschappijen en niet voor alle landen.

  Verbod op kleine elektrische apparaten

  De VS heeft een verbod ingesteld op het meenemen van elektrische apparten in de cabine van passgiersvliegtuigen. Het verbod geldt echter niet voor alle kleine apparaten zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons of smartwatches. Wel geldt het verbod op (kleine) laptops en tablets. Ook mogen camera's niet worden meegenomen aan boord van een geselecteerde club luchtvaartmaatschappijen, met name afkomstig uit Afrika en het Midden-Oosten.

  Antiterreurmaatregel

  De FFA heeft de maatregel ingesteld omdat klein elektrische apparatuur een risico vormen voor de veiligheid aan boord. Het wordt aanbevolen om laptops en tablets in te checken.

  Verbod geldt niet voor alle luchtvaartmaatschappijen

  Het verbod op klein elektrische apparaten aan boord geldt niet voor alle luchtvaartmaatschappijen. Het verbod treft in totaal tien maatschappijen afkomstig uit acht landen. Welke luchtvaartmaatschappijen dat precies zijn is niet duidelijk.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning