16 maart 2017

  Brussels Airlines maakt winst ondanks moeilijk jaar

  Geschreven door
  Brussels Airlines Airbus A330 Brussels Airlines Airbus A330 Foto (c) Brussels Airlines

  ZAVENTEM - Brussels Airlines heeft in het jaar 2016 winst gemaakt, ondanks dat het een moeilijk jaar was met aanslagen op het vliegveld van Brussel. De nettowinst van Brussels Airlines kwam uit op 15 miljoen euro.

  Meer winst voor Brussels Airlines

  Het was een uitdagend jaar voor Brussels Airlines. Door aanslagen op het vliegveld van Brussel werd het voor de luchtvaartmaatschappij een uitdaging om de schade weer in te halen. Toch heeft Brussels Airlines het jaar goed afgesloten met een nettowinst van 15 miljoen euro en registreerde een passagiersgroei van 3 procent.

  • De financiële impact van de aanslagen bedroeg ruim 100 miljoen euro

  Aanslagen

  Na de aanslagen op het vliegveld ging deze dagenlang dicht. Slecht nieuws voor de luchtvaartmaatschappij die hierdoor geen passagiers kon vervoeren. Daarnaast kwam er nog een extra klap voor Brussels Airlines doordat de vraag naar vluchten richting België afnam. De angst zat er flink in waardoor reizigers België links lieten liggen. Ondanks de tegenslagen kon Brussels Airlines een passagiersgroei van 3 procent realiseren, ongeveer 7,7 miljoen reizigers.

  Groei voor Brussels Airlines

  De aanslagen waren moeilijk, maar de luchtvaartmaatschappij heeft het overleefd en wil groeien. Met nieuwe routes naar onder andere Toronto en Mumbai hoopt het bedrijf meer passagiers te trekken en meer winst te maken. Een van de grotere speerpunten van de maatschappij is het verder uitrollen van de Economy Privilege klasse voor de long haul vluchten. De eerste maanden van 2017 waren positief voor Brussels Airlines, echter ziet het bedrijf nog wel kansen om bepaalde takken meer aan te spreken, waaronder business travelers en toeristen.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning