15 maart 2017

  Weinig interesse naar vluchtverbindingen tussen Cuba en de VS

  Geschreven door
  Havana - de hoofdstad van Cuba Havana - de hoofdstad van Cuba

  HAVANA - Steeds meer luchtvaartmaatschappijen stoppen met een vliegverbinding tussen Cuba en de Verenigde Staten. Luchtvaartmaatschappijen zoals JetBlue, American Airlines, Silver Airways en Frontier Airlines constateren weinig interesse naar reizen tussen beide landen.

  Minder vluchten tussen Cuba en de VS

  Steeds meer luchtvaartmaatschappijen verminderen de vliegbewegingen of gaan zelfs stoppen met vliegen tussen beiden landen. In februari hebben zowel American Airlines en JetBlue al aangekodigd om minder te gaan vliegen tussen Havana en Amerikaanse steden. Silver Airways en Frontier Airlines gaan een stap verder en willen de service beëindigen.

  Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen

  De markt tussen de twee landen werd opengegooid door oud-president Barack Obama van de VS. Op deze beslissingen reageerden maar liefst negen verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappjien door een vliegdienst te beginnen tussen de twee landen. Al snel werd opgemerkt dat reisinteresse minder was dan voorspeld. Verschillende maatschappijen zoals JetBlue en Frontier gingen hun capaciteit verminderen.

  Frontier Airlines is gestopt

  Frontier Airlines begon op 1 december met een nieuwe vliegverbinding tussen de Amerikaanse stad Miami en de hoofdstad van Cuba, Havana. Omdat de dienst niet rendabel bleek te zijn heeft Frontier Airlines zich teruggetrokken uit Cuba.

  Overcapaciteit

  Door de overcapaciteit zijn verschllende maatschappijen gestopt met het aanbieden van vluchten. De meeste aanbieders tussen beide landen hebben de frequentie van de vluchten fors verminderd.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning