08 maart 2017

  Malaysia Airlines boekt een sterk kwartaal

  Geschreven door
  Malaysia Airlines Malaysia Airlines

  KUALA LUMPUR - De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft een sterk kwartaal achter de rug. De kosten daalden en het aantal passagiers steeg. De kosten daalden met twee procent, terwijl de winst daalde met drie procent.

  Goede cijfers voor Malaysia Airlines

  Het was een goed kwartaal voor Malaysia Airlines met minder kosten en meer passagiers. Een droom scenario voor elke luchtvaartmaatschappij. In het eerste kwartaal van 2017 werd maar liefst 2 procent minder kosten gemaakt. Qua inkomsten ging het iets minder goed: er werd 3 procent minder winst gemaakt. Ook zag de luchtvaartmaatschappij meer passagiers. Tussen oktober en december vlogen er 3,8 miljoen passagiers met Malaysia Airlines.

  Minder winst door concurrentie

  Malaysia Airlines heeft minder inkomsten gegenereerd doordat er meer concurrentie op de bestaande lijndiensten werd vernomen. De verwachting is dat er in 2017 door een betere beleidsvoering meer winst zal worden geboekt.

  Airbus A350

  De grootste veranderingen voor Malaysia Airlines zal liggen bij de nieuwe type toestellen die het bedrijf in gebruik gaat nemen. Zo wordt de Airbus A350 en Airbus A380 in gebruik genomen met een nieuwe stoelindeling. De A380 krijgt een indeling met maar liefst 720 stoelen. Met de grote hoeveelheid kan Malaysia Airlines enorme hoeveelheden passagiers vervoeren.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning