08 maart 2017

  Lufthansa wil nieuw business model voor Brussels Airlines

  Geschreven door
  Lufthansa Lufthansa

  FRANKFURT - Lufthansa wil een nieuw business model voor de overgenomen airliner Brussel Airlines. Het nieuwe plan moet halverwege dit jaar op tafel liggen en zal concreet inhouden dat Brussels Airlines opgenomen wordt in budget airliner Eurowings.

  Brussels Airlines naar Eurowings

  Lufthansa heeft grote plannen voor Brussels Airlines. De door Lufthansa overgenomen airliner moet binnenkort onderdeel worden van de lagekosten carrier Eurowings, tevens onderdeel van lufthansa. Wanneer deze transitie moet plaatsvinden is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat er al plannen op tafel liggen die dit moeten verwezenljiken. Lufthansa hoopt ergens in 2018 de transitie te voltooien.

  Naar Afrika met Brussels Airlines

  Brussels Airlines is een interessante aanwinst voor Lufthansa. Een van de redenen is de sterke positie van Brussels Airlines in Afrika. De luchtvaatmaatschappij heeft namelijk interessante routes naar het continent. Lufthansa is minder sterk in vluchten en lijndiensten naar Afrika. Samen met Brussels Airlines zal Lufthansa een sterkere speler op internationaal vlak kunnen worden.

  Airbus A330 voor Brussels Airlines

  Voor de long-haul vluchten behoudt Brussels Airlines de Airbus A330. Deze zullen worden ingezet voor vluchten naar bijvoorbeeld Afrika. Voor de shot-haul vluchten gaat er wel het één en ander veranderen. Voor korte vluchten zal er gevlogen worden met de Airbus A320. Eurowings gebruikt dit type toestel ook waardoor de kosten lager kunnen blijven.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning