07 maart 2017

  British Airways: meer stoelen aan boord op Europese vluchten

  Geschreven door
  British Airways British Airways

  LONDEN - British Airways gaat meer stoelen plaatsen in de Airbus A320 en Airbus A321 op de vluchten binnen Europa. Door het plaatsen van meer stoelen kunnen meer passagiers per vlucht worden vervoerd. Bijkomend nadeel is minder beenruimte aan boord.

  British Airways gaat meer stoelen plaatsen

  De Britse luchtvaartmaatschappij gaat meer stoelen plaatsen aan boord van de Airbus A320 en de Airbus A321. De populaire toestellen krijgen door meer stoelen ook minder beenruimte. Door het plaatsen van meer stoelen kan British Airways meer passagiers per vlucht vervoeren en blijven de ticketprijzen relatief laag.

  In lijn met overige luchtvaartmaatschappijen

  Het plaatsen van meer stoelen aan boord is niet nieuw. Net als Vueling, Iberia en Aer Lingus komen er dus ook meer stoelen in de Airbus toestellen van British Airways. Er komen twee rijen met stoelen bij in de genoemde toestellen waardoor er maar liefst twaalf stoelen per toestel bijkomt. De beenruimte per stoel gaat 2,5 centimeter achteruit.

  Relatief krappe stoelen

  Doordat er meer stoelen bijkomen, gaat de beenruimte achteruit. De pitch in de Airbussen van Brtish Airways (73,6 cm) zal nog altijd iets beter zijn dan de toestellen van Easyjet, maar zal kleiner worden dan de toestellen van KLM en Ryanair. De nieuwe maatregel van British Airways doet stof opwaaien in de media van het Verenigd Koninkrijk. Reden is de constante wijzigingen van British Airways waarbij er minder gratis extraatjes of minder comfort per vlucht wordt aangeboden. Eerder dit jaar besloot British Airways om te stoppen met het verstrekken van gratis eten en drinken aan boord van toestellen met een Europese bestemming. Passagiers die iets willen eten of drinken aan boord van een BA vlucht moeten nu altijd betalen.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning