06 maart 2017

  Aer Lingus gebruikt de Airbus A321LR voor vluchten naar de VS

  Geschreven door
  Aer Lingus Aer Lingus Foto (c) Adrian Pingstone via Wikimedia Commons

  DUBLIN - Aer Lingus gaat de Airbus A321LR gebruiken voor vluchten naar de Verenigde Staten. Met de Airbus A321LR hoopt Aer Lingus tegengas te kunnen geven tegen de low-cost carrier Norwegian die met scherpe prijzen passagiers vervoerd naar de VS.

  Aer Lingus huurt van ALC

  In totaal gaat Aer Lingus zeven toestellen van Air Lease Corporation (ALC) huren. Deze zeven toestellen moeten op den duur de toestellen voor de langeafstandsvloot vervangen. Aer Lingus wil in 2019 en 2020 de Airbus A321LR inzetten voor vluchten tussen Ierland en de VS.

  • Zeven toestellen Airbus A321LR voor Aer Lingus
  • In totaal 186 passagiers per vlucht

  Airbus A321LR

  De Airbus A321LR (LR staat voor Long Range) biedt plaatst aan in totaal 186 passagiers. Met de relatief kleine toestellen kan vaker heen en weer worden gevlogen tussen Ierland en de Verenigde Staten.

  Concurrentie met Norwegian

  De lagekosten carrier Norwegian is een grote concurrent voor Aer Lingus en wil meer gaan vliegen tussen Ierland en de Verenigde Staten. Met de komst van de zeven nieuwe Airbus A321LR wil Aer Lingus meer tegenwicht bieden tegen Norwegian in Ierland. Aer Lingus probeert meer passagiers te trekken door vluchten aan te bieden tussen grote steden in Ierland en de Verenigde Staten. Norwegian biedt met name vluchten aan tussen de wat kleinere steden in Ierland / Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vaak worden kleinere steden vlakbij grotere steden gebruikt als bestemming, daar waar Aer Lingus kiest voor de grotere luchthavens.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning