20 februari 2017

  Chinezen namen in 2016 massaal het vliegtuig

  Geschreven door

  PEKING - Chinezen vlogen in 2016 vaker dan ooit. In totaal nam het aantal vliegreizen toe naar 487,8 miljoen vliegreizen. De explosieve groei van 11,8 procent is mede te danken aan de groeiende welvaart in China en zal de aankomende jaren blijven aanhouden.

  Chinezen vliegen vaak

  De groei in vliegreizen door Chinezen was in 2016 hoog. Ook in 2015 was een groei van meer dan elf procent gemeten. Er werd steeds vaker gekozen voor een bestemming ver buiten China. Een intercontinentale reis is populair bij Chinezen en het vliegverkeer lijkt alleen maar te groeien. Het aantal internationale vliegreizen is in 2016 gegroeid met 22,7 procent naar 51,6 miljoen vliegreizen. Er werd niet alleen meer intercontinentaal gevlogen; ook in eigen land groeide het aantal vliegbewegingen gestaag naar 436 miljoen.

  Nieuwe luchthavens in China

  Het Chinese luchtvaartnetwerk blijft maar groeien. In totaal moeten er nog 44 nieuwe airports worden gebouwd in China, terwijl er op dit moment nog dertig nieuwe luchthavens in aanbouw zijn. Door meer steden bereikbaar te maken via luchtverkeer hoopt China meer vliegbewegingen te realiseren en kleinere steden beter bereikbaar te maken.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning