20 februari 2017

  Air France gaat dochteronderneming Boost starten

  Geschreven door
  Air France Air France

  PARIJS - De piloten van Air France zijn door middel van een referendum gevraagd of ze het eens zijn met het opstarten van een dochteronderneming genaamd Boost. De semi low-cost carrier moet passagiers voor goedkopere tickets vervoeren. De kosten worden lager gehouden doordat het cabinepersoneel een lager salaris zullen krijgen.

  Air France start Boost

  Air France gaat de dochteronderneming Boost starten. Er is door middel van een referendum gevraagd of de huidige piloten van Air France het hier mee eens zijn. Volgens vakbond FNL is 58 procent van de piloten het eens met het opstarten van Boost. Concreet betekent het dat piloten van Air France inzetbaar zullen zijn voor vluchten van Boost. De nieuwe semi low-cost carrier moet de concurrentie aangaan met onder andere Ryanair, Air Berlin, Wizz Air en carriers uit het Midden-Oosten.

  Airbus A350

  Passagiers die voor Boost kiezen zullen vliegen met een Airbus A350. Deze toestellen zijn al door Air France besteld en worden tevens door Air France piloten en cabinepersoneel bediend. Boost zal met name de onrendabele routes van Air France gaan overnemen. De routes die qua kosten voor Air France te hoog liggen kunnen door de lagere kosten van Boost wel rendabel worden. Daarnaast komen er ook nieuwe routes voor Boost.

  Semi low-cost

  Boost wordt geen Ryanair of Wizz Air. De nieuwe tak van Air France zal qua prijs een beetje tussen een lagekosten carrier en Air France in gaan zitten en gaat met de Airbus A350 zowel medium-haul als long-haul vluchten bedienen.

  Geen first class, wel business

  Er zullen geen first class stoelen beschikbaar worden gesteld voor passagiers. Reizigers die graag first class willen vliegen kunnen kiezen voor een vlucht met Air France. Boost zal daarentegen wel business class aanbieden, echter wel in een iets uitgekledere versie dan men gewend is bij Air France of KLM.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning