03 april 2017

  Frankfurt wil in 2019 een pier voor low-cost airlines

  Geschreven door
  Frankfurt Airport Frankfurt Airport

  FRANKFURT - Het internationale vliegveld van Frankfurt wil een speciale pier laten bouwen voor lagekostenvliegtuigmaatschappijen. De zogenaamde ''low-cost pier'' moet in het jaar 2019 al klaar zijn voor gebruik. Ryanair heeft grote plannen op Frankfurt Airport en lijkt blij te zijn met de nieuwe plannen van het vliegveld.

  Low-cost pier voor Frankfurt Airport

  Luchthaven Frankfurt wil zo snel mogelijk een speciale pier laten bouwen die passagiers van goedkope luchtvaartmaatschappijen laat vertrekken. De speciale pier moet in het jaar 2019 al klaar zijn voor gebruik. In de eerste fase van de uitbreidingsplannen van het vliegveld moet de pier ongeveer acht miljoen passagiers kunnen verwerken. Uiteindelijk moeten er maar liefst twaalf miljoen passagiers gebruik kunnen maken van de nieuwe G pier, de pier waar low-cost carriers kunnen vertrekken.

  Prefab voor de nieuwe pier

  Het lijkt bijna onmogelijk om de nieuwe pier zo snel klaar te krijgen. Het vliegveld heeft echter de techniek om dit zo snel te kunnen realiseren. De benaming voor de speciale bouw is prefab en staat voor prebfabricatie. Kant en klare delen zijn dan al in de fabriek gemaakt en kunnen op die manier snel worden gemonteerd, bijna als een soort bouwdoos. De kosten voor de nieuwe low-cost pier zijn geraamd op ongeveer 150 miljoen euro. De pier moet in de eerste fase negen gates opleveren. In de tweede fase komen daar nog eens zes nieuwe gates bij.

  Ryanair en Frankfurt Airport

  Lagekostenmaatschappij Ryanair heeft al geruime tijd plannen om uit te breiden op het vliegveld van Frankfurt, ondanks kritiek van Lufthansa die Ryanair daar liever niet actief bezig ziet.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning