03 april 2017

  Cathay Pacific gaat kostenbesparingen doorvoeren

  Geschreven door
  Cathay Pacific Cathay Pacific

  HONG KONG - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific gaat de aankomende jaren geld besparen. De maatschappij gaat in besparingsmodus omdat de afgelopen tijd rode cijfers zijn geboekt. Cathay Pacific probeert de vloot zuiniger en moderner te maken. Daarnaast wordt er bespaard op managementbanen en worden salarissen bevroren. In totaal wil Cathay Pacific de aankomende drie jaren 500 miljoen dollar besparen.

  Cathay Pacific gaat besparen

  Het gaat niet goed bij Cathay Pacific. De luchtvaartmaatschappij moet de aankomende jaren besparen omdat het de afgelopen tijd slechte resultaten heeft laten zien. Zo zijn er de afgelopen tijd rode cijfers genoteerd. Cathay Pacific wil besparen door onder andere te snijden in de bestaande managementbanen. Ook gaat het bedrijf de aankomende een beperkt aantal nieuwe mensen aannemen. Op die manier probeert Cathay Pacific te besparen op de uitgaven van het personeel. Ook gaat de luchtvaartmaatschappij goed kijken naar de vloot. Het is de bedoeling om dat vloot modern en zuinig te maken. Moderne vliegtuigen zijn een stuk zuiniger en onderhoudsvriendelijker dan de voorgangers.

  Boeing 777-300's

  Cathay Pacific hoopt meer geld te verdienen door de lay-out van de bestaande Boeing 777-300's te veranderen. Het bedrijf gaat meer stoelen in Economy Class aanbieden. Op die manier zal de capaciteit met ongeveer tien procent stijgen. De configuratie van de Boeing 777-300's verandert dan van 3-3-3 (negen stoelen per rij) naar 3-4-3 (tien stoelen per rij). Nadeel is dat het krapper en minder ruim zal aanvoelen in de cabine van Cathay Pacific. Nieuw is de 3-4-3 lay-out niet. Veel gebruikers van de Boeing 777 hebben namelijk een configuratie met tien stoelen per rij. Er kunnen dan per vlucht aanzienlijk meer passagiers worden vervoerd in Economy Class.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning