03 april 2017

  AirAsia Group gaat nieuwe maatschappij starten

  Geschreven door
  AirAsia AirAsia

  KUALA LUMPUR - AirAsia Group gaat een nieuwe Vietnamese luchtvaartmaatschappij starten. Het bedrijf gaat dat in een joint venture constructie doen. Dit betekent dat er meerdere investeerders betrokken zijn bij de totstandkoming van de nieuwe luchtvaartmaatschappij in Vietnam.

  AirAsia start nieuwe maatschappij

  AirAsia wil samen met lokale investeerder een nieuwe Vietnamese luchtvaartmaatschappij starten. Zo gaat de prijsvechter samenwerken met GUMIN Co, Hai Au Aviation Joint Stock Co en Tran Trong Kien, een lokale zakenman. GUMIN Co wordt voor 70 procent eigenaar van het nieuwe bedrijf. Het is de bedoeling dat de nieuwe maatschappij van AirAsia begin 2018 operationeel moet zijn.

  AirAsia's investering

  Het bedrijf heeft een investering nodig van 41,2 miljoen euro om de nieuwe luchtvaartmaatschappij te kunnen starten. Het is de bedoeling dat AirAsia hier dertig procent van zal bijdragen.

  Competitieve markt

  Reizen met het vliegtuig wordt steeds populairder, ook in Azië. De nieuwe luchtvaartmaatschappij zal daarom terecht komen in een zeer competitieve markt die al langzaam volwassen aan het worden is. Het wordt daarom voor AirAsia een flinke klus om de nieuwe luchtvaartmaatschappij gezond en sterk te krijgen in een markt waar nu Jetstar Pacific en Vietjet een sterke positie hebben.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning