28 maart 2017

  American Airlines koopt aandeel China Southern

  Geschreven door
  China Southern China Southern

  DALLAS - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airilnes heeft gekozen voor een belang van 200 miljoen dollar in de Chinese luchtvaartmaatschappij China Southern. Beide luchtvaartmaatschappijen gaan samenwerken om passagiers op een strategische wijze te vervoeren tussen onder anderen de Verenigde Staten en China.

  American Airlines en China Southern

  American Airlines heeft een aandeel van 2,76 procent gekocht van de Chinese maatschappij China Southern. Het gaat in dit geval om een bedrag van ongeveer 200 miljoen dollar. American Airlines hoopt met het aandeel een sterkere positie te krijgen in het vliegverkeer tussen China en de Verenigde Staten. Op dit moment zijn de Chinese luchtvaartmaatschappijen beter vertegenwoordigd op dit traject en hebben een sterkere positie dan de Amerikaanse maatschappijen.

  Codesharing

  Met de deal wilen beide partijen gebruik maken van codesharing. Dit betekent dat passagiers makkelijker gebruik kunnen maken van de routes die beide maatschappijen aanbieden. Een reiziger uit China kan in dat geval makkelijker gebruik maken van een American Airlines vlucht. Op die manier zijn er meer opties voor reizigers naar beide landen.

  Air France - KLM had ook interesse

  Niet alleen American Airlines had interesse in de aandelen van China Southern. Ook de combinatie Air France - KLM zou interesse hebben gehad. China Southern is een partner van Air France - KLM binnen SkyTeam, een samenwerkingsverband waar American Airlines niet toe behoort. Delta Air Lines, concurrent van American Airlines, is tevens onderdeel van SkyTeam.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning