Internationaal

  Vliegkoning | internationaal luchtvaartnieuws over commerciële luchtvaart en luchtvaartmaatschappijen.

  donderdag, 06 april 2017 11:07

  Easyjet groeit en vervoert meer passagiers

  Geschreven door

  LUTON - Prijsvechter Easyjet vervoerde in maart meer passagiers dan in dezelfde maand een jaar eerder. Easyjet noteerde een groei van 10,6 procent in de maand maart. De groei komt neer op een totaal van 6,3 miljoen passagiers.

  woensdag, 05 april 2017 13:01

  Ryanair vervoerde in maart weer meer passagiers

  Geschreven door

  DUBLIN - Wederom goed nieuws voor de Ierse prijsvechter Ryanair die in de maand maart meer passagiers wist te vervoeren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ryanair heeft in maart tien procent meer passagiers weten te vervoeren, een groot succes voor de Ierse luchtvaartmaatschappij.

  maandag, 03 april 2017 12:21

  Frankfurt wil in 2019 een pier voor low-cost airlines

  Geschreven door

  FRANKFURT - Het internationale vliegveld van Frankfurt wil een speciale pier laten bouwen voor lagekostenvliegtuigmaatschappijen. De zogenaamde ''low-cost pier'' moet in het jaar 2019 al klaar zijn voor gebruik. Ryanair heeft grote plannen op Frankfurt Airport en lijkt blij te zijn met de nieuwe plannen van het vliegveld.

  maandag, 03 april 2017 11:19

  Cathay Pacific gaat kostenbesparingen doorvoeren

  Geschreven door

  HONG KONG - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific gaat de aankomende jaren geld besparen. De maatschappij gaat in besparingsmodus omdat de afgelopen tijd rode cijfers zijn geboekt. Cathay Pacific probeert de vloot zuiniger en moderner te maken. Daarnaast wordt er bespaard op managementbanen en worden salarissen bevroren. In totaal wil Cathay Pacific de aankomende drie jaren 500 miljoen dollar besparen.

  maandag, 03 april 2017 15:10

  AirAsia Group gaat nieuwe maatschappij starten

  Geschreven door

  KUALA LUMPUR - AirAsia Group gaat een nieuwe Vietnamese luchtvaartmaatschappij starten. Het bedrijf gaat dat in een joint venture constructie doen. Dit betekent dat er meerdere investeerders betrokken zijn bij de totstandkoming van de nieuwe luchtvaartmaatschappij in Vietnam.

  maandag, 03 april 2017 10:00

  People's Viennaline stopt met korte internationale route

  Geschreven door

  ALTENRHEIN - De kortste internationale vliegroute stopt. Luchtvaartmaatschappij People's Viennaline stopt met de route tussen St. Gallen-Altenrhein en Friedrichshafen / Keulen. De route is extreem kort. Passagiers zitten in het vliegtuig voor het eerste gedeelte van de vlucht ongeveer vier minuten in de lucht. De route is gestopt omdat er te weinig interesse zou zijn voor de route tussen de twee landen Zwitserland en Duitsland.

  zondag, 02 april 2017 13:08

  Ryanair introduceert Ryanair Sun

  Geschreven door

  WARSCHAU - Ryanair start in de zomer van het jaar 2018 een nieuwe charteronderneming genaamd Ryanair Sun. Het bedrijf zal zich vestigen in Polen en krijgt een hoofdkantoor in de Poolse hoofdstad Warschau. Ryanair Sun zal beschikken over een kleine vloot van vijf Boeing 737-800's.

  donderdag, 30 maart 2017 11:29

  Brussels Airlines wil Belgische tak van Thomas Cook overnemen

  Geschreven door

  Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en is onderdeel van Lufthansa Group. De maatschappij heeft hoofdkantoren op vliegveld Zaventem, Brussel

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning