Luchtvaartnieuws

  Vliegkoning | actueel nieuws over Nederlandse en Internationale luchtvaartmaatschappijen.

  donderdag, 06 april 2017 11:07

  Easyjet groeit en vervoert meer passagiers

  Geschreven door

  LUTON - Prijsvechter Easyjet vervoerde in maart meer passagiers dan in dezelfde maand een jaar eerder. Easyjet noteerde een groei van 10,6 procent in de maand maart. De groei komt neer op een totaal van 6,3 miljoen passagiers.

  woensdag, 05 april 2017 13:01

  Ryanair vervoerde in maart weer meer passagiers

  Geschreven door

  DUBLIN - Wederom goed nieuws voor de Ierse prijsvechter Ryanair die in de maand maart meer passagiers wist te vervoeren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ryanair heeft in maart tien procent meer passagiers weten te vervoeren, een groot succes voor de Ierse luchtvaartmaatschappij.

  dinsdag, 04 april 2017 20:37

  Wizz Air zet de Airbus A321 in op Groningen Airport Eelde

  Geschreven door

  EELDE - Wizz Air gaat op Groningen Airport Eelde uitbreiden met de Airbus A321. Op dit moment vliegt de prijsvechter nog met de Airbus A320 die iets kleiner is dan de A321. Wizz Air vliegt vanaf Groningen Airport Eelde naar de Poolse stad Gdansk. De route doet het erg goed waardoor Wizz Air de aankomende winter meer stoelen beschikbaar wil maken voor de route tussen Groningen en Polen.

  dinsdag, 04 april 2017 10:23

  Meer meldingen van agressieve vliegtuigpassagiers

  Geschreven door

  DEN HAAG - Steeds meer luchtvaartmaatschappijen hebben te maken met agressieve passagiers tijdens vluchten, aldus een onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Wangedrag richting het cabinepersoneel werd veelal gezien in de vorm van agressief taalgebruik en het niet opvolgen van regels en aanwijzingen. Ook waren er meer incidenten geregistreerd gerelateerd aan overmatig alcoholgebruik.

  dinsdag, 04 april 2017 08:43

  TUI stopt met vliegen van Eelde naar Turkije

  Geschreven door

  EELDE - Reisorganisatie TUI stopt tijdelijk met vliegen tussen Groningen en Turkije. De reisorganisatie heeft geconstateerd dat er geen goede fit is tussen de vraag en het aanbod van Groningen naar Turkije. Er zijn onvoldoende boekingen waardoor TUI tijdelijk de vluchten staakt. Reizigers die al een ticket hadden geboekt krijgen een alternatief aangeboden.

  maandag, 03 april 2017 12:21

  Frankfurt wil in 2019 een pier voor low-cost airlines

  Geschreven door

  FRANKFURT - Het internationale vliegveld van Frankfurt wil een speciale pier laten bouwen voor lagekostenvliegtuigmaatschappijen. De zogenaamde ''low-cost pier'' moet in het jaar 2019 al klaar zijn voor gebruik. Ryanair heeft grote plannen op Frankfurt Airport en lijkt blij te zijn met de nieuwe plannen van het vliegveld.

  maandag, 03 april 2017 11:19

  Cathay Pacific gaat kostenbesparingen doorvoeren

  Geschreven door

  HONG KONG - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific gaat de aankomende jaren geld besparen. De maatschappij gaat in besparingsmodus omdat de afgelopen tijd rode cijfers zijn geboekt. Cathay Pacific probeert de vloot zuiniger en moderner te maken. Daarnaast wordt er bespaard op managementbanen en worden salarissen bevroren. In totaal wil Cathay Pacific de aankomende drie jaren 500 miljoen dollar besparen.

  maandag, 03 april 2017 15:10

  AirAsia Group gaat nieuwe maatschappij starten

  Geschreven door

  KUALA LUMPUR - AirAsia Group gaat een nieuwe Vietnamese luchtvaartmaatschappij starten. Het bedrijf gaat dat in een joint venture constructie doen. Dit betekent dat er meerdere investeerders betrokken zijn bij de totstandkoming van de nieuwe luchtvaartmaatschappij in Vietnam.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning