30 maart 2017

  Brussels Airlines: de Belgische luchtvaartmaatschappij

  Geschreven door
  Airbus A330 Brussels Airlines Airbus A330 Brussels Airlines Foto (c) Siwtme - Wikimedia Commons

  Brussels Airlines is een Belgische luchtvaartmaatschappij en tevens de nationale maatschappij die de vlag van België op haar toestellen draagt. De maatschappij heeft haar thuisbasis op het vliegveld van Brussel en heeft daar tevens de hoofdkantoren gevestigd.

  Brussels Airlines is de grootste in België

  De nationale luchtvaartmaatschappij van België is Brussels Airlines. De maatschappij werd gevormd door een fusie van Virgin Express en SN Brussels Airlines. De fusie tussen beide maatschappijen ontstond in het jaar 2006. Brussels Airlines heeft een vloot met meerdere toestellen van onder andere Boeing en Airbus.

  Dochteronderdenming van Lufthansa

  Brussels Airlines is sinds 2008 compleet in handen van de Lufthansa Group. De eigenaar van Brussels Airlines wil de maatschappij, waarschijnlijk, op den duur gaan integreren met de Duitse Eurowings, een low cost luchtvaartmaatschappij van Lufthansa.

  Groei van Brussels Airlines

  De maatschappij groeit in een rap tempo en heeft in het jaar 2016 meer dan 7,7 miljoen passagiers weten te vervoeren. Groei zit met name in de verre bestemmingen. Brussels Airlines heeft een sterke positie in vluchten naar Afrikaanse landen.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning