30 maart 2017

  Lufthansa: de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij

  Geschreven door
  Lufthansa Airbus A380 Lufthansa Airbus A380

  Lufthansa is de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en één van de grootste spelers in de Europese luchtvaartmarkt. Het hoofdkantoor van Lufthansa staat in de Duitse stad Keulen. De maatschappij is opgericht in het jaar 1926 en is één van de grotere werkgevers in Duitsland.

  Lufthansa: de Duitse luchtvaartmaatschappij

  Deutsche Lufthansa AG is de officiële naam van de grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland. Met meer dan 200 bestemmingen en een vloot van meer dan 250 toestellen is Lufthansa ook één van de grootste spelers in de Europese luchtvaartmarkt. Lufthansa heeft meerdere dochterondernemingen. Zo is bijvoorbeeld Brussels Airlines ook een dochteronderneming van de Duitse gigant. Lufthansa werd in het jaar 1926 opgericht.

  De naam Lufthansa

  De naam Lufthansa is een combinatie van twee woorden. Luft is het Duitse woord voor lucht en hansa is het woord voor een handelsorganisatie die met name in het noorden van Europa zat. Zo zijn er verschllende steden in Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en zelfs Estland die bij de handelsorganisatie zaten. Samen vormen ze het woord Lufthansa.

  De vloot van Lufthansa

  De vloot van Lufthansa is groot. Er zijn meer dan 250 toestellen beschkbaar voor vluchten naar meer dan 200 bestemmingen. Lufthansa vliegt met name toestellen gemaakt door Airbus en Boeing. Lufthansa beschikt net als de meest grote luchtvaartmaatschappijen ook over de Boeing 747. Dit type toestel van Boeing verdwijnt echter in een rap tempo. Dit heeft te maken met de trend dat steeds meer luchtvaartmaatschappij zuiniger willen vliegen met moderne toestellen gemaakt van lichte materialen. Lufthansa beschikt ook over de Airbus A380, het grootste type vliegtuig van vliegtuigmaker Airbus.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning