30 maart 2017

  KLM: Koninklijke Luchtvaart Maatschappij

  Geschreven door
  KLM Airbus A350 KLM Airbus A350 Foto (c) Airbus

  KLM staat voor de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij. In het Engels wordt KLM Royal Dutch Airlines genoemd. KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld en is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Samen met Air France vormt KLM de combinatie Air France - KLM.

  KLM: de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland

  De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland en dus ook de zogenaamde flagcarrier. Dit betekent dat de toestellen van KLM de Nederlandse vlag dragen. KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld en is opgericht in het jaar 1919. Er zijn veel ontwikkelingen geweest in de loop der jaren. KLM is op Schiphol uitgegroeid tot de grootste Nederlandse luchtvaartmaatschappij en is samen met Air France een grote speler in de Europese luchtvaartmarkt.

  Dochterondernemingen van KLM

  KLM heeft veel dochterondernemingen. Dit zijn bedrijven waar KLM een aandeel in heeft, soms zelfs honderd procent. Een voorbeeld van een dochteronderneming van KLM is luchtvaartmaatschappij Transavia, KLM Cityhopper, KLM Flight Academy en Transavia France, de Franse tak van Transavia.

  De vloot van KLM

  De luchtvaartmaatschappij heeft verschillende toestellen van Boeing en Airbus tot haar beschikking. Binnen Europa vliegt KLM met name met de kleinere toestellen van Boeing en Airbus. KLM vliegt ook met de bekende Boeing 747. Dit toestel, met de typerende bult, wordt echter beetje bij beetje uitgefaseerd. KLM richt zich, net als de meeste luchtvaartmaatschappijen in de wereld, met name op nieuwe toestellen die lichter van gewicht zijn en minder brandstof verbruiken. Nieuwere toestellen zoals de Boeing Dreamliner en de Airbus A330 zorgen voor een moderne vloot bij KLM.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning