22 maart 2017

  Finnair vliegt niet meer tussen Miami en Helsinki

  Geschreven door
  Helsinki, de hoofdstad van Finland Helsinki, de hoofdstad van Finland

  HELSINKI - Vanwege capaciteitstekort vliegt de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair niet meer tussen Miami en Helsinki. Finnair zegt dat er te weinig vliegtuigen zijn en te weinig crew beschikbaar is om de vlucht tussen de twee steden drie keer per week te kunnen uitvoeren. De vliegroute tussen de twee steden wordt aankomende zomer gestaakt door Finnair.

  Finnair staakt vliegroute Miami - Helsinki

  Vanwege capaciteitsproblemen zal Finnair de route tussen Miami en Helsinki in de zomermaande moeten staken. De luchtvaartmaatschappij zegt dat het gewoon weg niet voldoende vliegtuigen heeft om alle vluchten naar de Amerikaans stad te kunnen uitvoeren. Daarnaast is er een probleem met de crew die door Finnair wordt bijgeschoold om goed te kunnen functioneren in de brand new Airbus A350. Met de beschikking over te weinig cabinepersoneel moeten er vluchten worden gestaakt.

  Vanaf 1 oktober weer naar Miami

  De route wordt uiteindelijk wel weer opgepakt door Finnair, echter zal dat nog wel een aantal maanden gaan duren. De verwachting is dat Finnair vanaf begin oktober 2017 weer drie keer per week naar Miami zal vliegen vanaf Helsinki Airport. Reizigers die geïnteresseerd zijn in een vlucht naar de Amerikaanse stad Miami kunnen kiezen voor een andere luchtvaartmaatschappij. Dit zal doorgaans betekenen dat er een overstap gemaakt moet worden op een hubairport.

  Gedoe bij Finnair?

  De afgelopen tijd lijkt het wat te rommelen bij Finnair. Naast de staking van de route Miami - Helsinki was er ook een staking op het vliegveld van Helsinki. Finnair, waar de staking overigens niet op was gericht, ondervond wel hinder van de staking en moest voor een bepaalde tijd vluchten annuleren.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning