30 maart 2017

  RwandAir start met nieuwe bestemmingen naar Europa

  Geschreven door
  A330-200 RwandAir A330-200 RwandAir Foto (c) Airbus

  RwandAir is de nationale luchtvaartmaatschappij, de flagcarrier, van Rwanda met twee Europese bestemmingen: Londen Gatwick en Brussels Airport. RwandAir vliegt met toestellen van Airbus, Boeing en Bombardier.

  Nieuwe bestemmingen voor RwandAir

  RwandAir gaat meer lijndiensten openen naar Europa en gaat vanaf 26 mei drie keer per week vliegen naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. RwandAir krijgt met de nieuwe lijndienst de 22ste bestemming erbij. De grootste kracht achter het openen van de nieuwe lijndienst is toerisme. ''Er is veel interesse in Rwanda als vakantieland. Niet alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk, ook vanuit heel Europa.'' Met de nieuwe lijndienst hoopt RwandAir daarom ook veel vakantiegangers te vervoeren tussen beide landen.

  RwandAir gaat internationaal

  Londen Gatwick is niet de enige lijndienst met een verre internationale bestemming. De luchtvaartmaatschapij wil op termijn meer nieuwe internationale bestemmingen toevoegen. Zo moet er een lijndienst komen tussen Rwanda en New York. Ook worden Mumbai en Guangzhou binnenkort aan het netwerk toegevoegd.

  Afrika wordt niet vergeten

  Volgens RwandAir is er nog veel te halen in Afrika zelf. Er zijn nog veel grote plaatsen niet goed met elkaar verbonden. Hier kan RwandAir van profiteren door het openen van nieuwe vliegroutes tussen grote steden. RwandAir wil de volgende bestemmingen toevoegen:

  • Bamaka in Mali
  • Conakry in Guinea
  • Lilongwe in Malawi

  De luchtvaartmaatschappij heeft een kleine vloot van elf toestellen. Op de lijndienst met bestemming Londen Gatwick gaat RwandAir een Airbus A330 inzetten.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning