15 februari 2017

  Met SAS van Groningen Airport Eelde naar Tokyo

  Geschreven door
  SAS Scandinavian Airlines op Kopenhagen Airport SAS Scandinavian Airlines op Kopenhagen Airport

  GRONINGEN - Dankzij de nieuwe hub in Kopenhagen is het mogelijk om met SAS te vliegen van Groningen Airport Eelde (GRQ) naar Tokyo - Japan in minder dan 18 uur.

  Van Groningen naar Japan

  Een grote wens van Groningen Airport Eelde was altijd al een hub connectie met een groter vliegveld. Dit betekent dat er eerst moet worden gevlogen naar de hub om vanuit daar over te stappen naar een vaak groter vliegtuig met een intercontinentale bestemming. Een hub verbinding klinkt fantastisch, echter valt de praktijk vaak iets tegen. Lange wachttijden zorgen er vaak voor dat een hub verbinding minder aantrekkelijk wordt. De verbinding tussen Groningen en Japan lijkt echter zeer positief uit te pakken.

  • Heenvlucht Groningen - Tokyo: 17 uur en 50 minuten met 2 overstappen (Kopenhagen en Peking)
  • Terugvlucht Tokyo - Groningen: 14 uur en 35 minuten met 1 overstap in Kopenhagen

  Vliegen met SAS

  Scandinavian Airlines verzorgt de vlucht tussen Groningen en Japan. Er zijn meerdere vliegopties beschikbaar, echter is het vaak verstandig om de wachttijden goed in de gaten te houden. Een directe vlucht tussen Kopenhagen Airport en Tokyo is een mogelijkheid, maar overweeg ook de vlucht met een tussenstop in Peking. De totale vlucht kan dan iets langer zijn, maar de wachttijden op het vliegveld zijn dan weer korter.

  Moeilijkheden bij het boeken

  Volgens Groningen Airport Eelde bestaat er op bepaalde sites waar vliegtickets geboekt kunnen worden onduidelijkheid over de totale vliegtijd en kosten. Zo zijn er sites die de prijzen veel hoger laten zien dan ze werkelijk zijn. Groningen Airport Eelde zegt dat ze hier zelf geen directe invloed op heeft. Wel zitten ze er ''boven op''. Het is raadzaam om als passagier verschillende sites met elkaar te vergelijken.

  SAS Airbus A343

  Wie kiest voor SAS vliegt naar intercontinentale bestemmingen met een Airbus A343. Deze zogenaamde breedrompvliegtuigen van SAS hebben een standaard beenruimte van 79 centimeter, een standaard 2-4-2 lay-out en bieden on demand entertainment tijdens de vlucht. Daarnaast zijn verse maaltijden inbegrepen en kun je gebruik maken van stroom & een USB-aansluiting.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning