18 maart 2017

  Frankfurt Airport maakt meer winst maar ontvangt minder passagiers

  Geschreven door

  FRANKFURT - Luchthaven Frankfurt heeft het jaar 2016 afgesloten met een nettowinst van 400 miljoen euro. De winst kwam neer op een verhoging van 34 procent. Het aantal passagiers van Frankfurt Airport daalde wel naar een totaal van 61 miljoen.

  Meer winst, minder passagiers voor Frankfurt Airport

  De luchthaven van Frankfurt is één van de grootste in Europa en heeft in 2016 een goed jaar geboekt. De nettowinst van het vliegveld steeg naar 400 miljoen euro. Wel waren er minder passagiers voor het vliegveld. In totaal verwelkomde Frankfurt Airport 61 miljoen passagiers in 2016, een daling van 0,4 procent.

  Inkomsten uit horeca en winkels

  De hoge nettowinst kwam met name door meer verkopen in winkels en horeca op het vliegveld. Daarnaast heeft Fraport, moederbedrijf van Frankfurt Airport, een belangrijk aandeel in overige luchthavens, bijvoorbeeld Lima, Burgas en Varna. Ook op de luchthavens waar het bedrijf een aandeel in heeft werden goede resultaten geboekt. Dit alles heeft voor groene cijfers gezorgd. 

  Schiphol groter dan Frankfurt Airport

  Schiphol Airport is inmiddels Frankfurt Airport voorbij gestoven qua passagiersaantallen. De Nederlandse luchthaven telde in 2016 maar liefst 63,6 miljoen passagiers. Het vliegveld van Frankfurt moest het doen met 60,8 miljoen passagiers. De grootste luchthaven van Europa is Heathrow Airport in Londen met een totaal van 76 miljoen passagiers in 2016.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning