08 april 2017

  Startbaan op Cork Airport is wellicht te kort voor Norwegian

  Geschreven door
  Norwegian Norwegian

  CORK - De startbaan die Norwegian wil gebruiken om vluchten van Cork naar New York te vliegen is wellicht te kort om de vliegtuigen van Norwegian te laten opstijgen en landen. De baan is op dit moment 2.133 meter en dat kan te kort zijn voor de Boeing 737 MAX van Norwegian.

  Norwegian wil vliegen tussen Cork en New York

  Luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft plannen om relatief kleine steden te verbinden met grotere plaatsen. Zo wil Norwegian de Ierse stad Cork verbinden met New York, of eigenlijk met Stewart International Airport dat in de staat New York ligt. Norwegian gaat de vlucht uitvoeren met de Boeing 737 MAX die wellicht meer ruimte nodig heeft op de baan dan op dit moment te vinden is op Cork Airport.

  • Vanaf 1 juli gaat Norwegian vliegen tussen Cork Airport en Providence op Rhode Island

  Te korte baan

  Norwegian gaat meerdere transatlantische vluchten vanaf Cork Airport verwezenlijken. Zo wil Norwegian ook vliegen naar Providence in Rhode Island. De vlucht wordt eveneens met de Boeing 737 MAX uitgevoerd, echter ligt Providence aanzienlijk dichter bij de kust van de Verenigde Staten waardoor de vlucht minder lang is en er dus ook minder brandstof wordt vervoerd. Dit betekent dat het vliegtuig lichter is en het vliegtuig minder meters nodig heeft op de startbaan. De route tussen Cork en Stewart International Airport kan daarentegen wel problematisch worden omdat Stewart International Airport simpelweg langer vliegen is. Norwegian kijkt het eerst nog even aan en hoopt dat het vliegtuig beter presteert dat Boeing garandeert.

  Cork naar Providence met Norwegian

  Norwegian vliegt vanaf 1 juli tussen de Ierse stad Cork en Providence. Norwegian gaat de vlucht uitvoeren met een Boeing 737 MAX.

  ACTUEEL

  © Copyright 2017, All Rights Reserved Vliegkoning